Vernieuwde website gaat live!

De nieuwe website is volledig aangepast aan de zesde editie van het werkboek Basisvaardigheden Microbiologie dat onlangs is verschenen en vormt samen met dit werkboek een multimediale leermethode.
De website ondersteunt effectieve leerstrategieën zoals retrieval practice en dual coding, waarvan ‘evidence-based’ is aangetoond dat ze het leren versterken (The Learning Scientist).

Op de website Basisvaardigheden Microbiologie staan bij elk experiment zelftests waarmee studenten hun verworven kennis kunnen testen. Leerstof wordt beter onthouden door regelmatig een zelftest te maken. Dit wordt retrieval practice genoemd.
In eindtoetsen zijn alle vragen verzameld uit de experimenten van een hoofdstuk. Uit deze pool van vragen selecteert de eindtoets telkens 10 vragen die over het hele hoofdstuk gaan. De zelftests zijn interactief. Na afronding krijgen studenten alle goede en foute antwoorden te zien en hun score.

Verder staan op de website uitlegvideo’s. Door de combinatie van voorschriften in het werkboek en video-instructies op de website worden basisvaardigheden microbiologie beter ingestudeerd. De combinatie van tekst en beeld wordt dual coding genoemd en ook daarvan is wetenschappelijk aangetoond dat dit het leren versterkt.  

De nieuwe website is volledig responsief, dat wil zeggen dat de zelftests en uitlegvideo’s zich net zo gemakkelijk op een laptop als op een smartphone of tablet laten vertonen.

De nieuwe volledig responsieve website.