0 van 5 vragen beantwoord
Vragen:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Informatie
Als je dit experiment hebt uitgevoerd kun je met deze quiz je achtergrondkennis testen.
You have already completed the Test before. Hence you can not start it again.
Test is loading...
You must sign in or sign up to start the Test.
You have to finish following quiz, to start this Test:
Resultaten: " Exp 48 Grensreactie op Salmonella in kipproducten "
0 van 5 vragen correct beantwoord
Uw tijd:
Tijd voorbij
Gemiddelde score |
|
Uw score |
|
-
Niet gecategoriseerd
You have attempted: 0
Number of Correct Questions: 0 and scored 0
Number of Incorrect Questions: 0 and Negative marks 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Beantwoord
- Beoordeling
-
Vraag 1 van 5
1. Vraag
Combineer de vier stappen uit de grensreactie op Salmonella met de juiste voedingsmedia.
Sorteer elementen
- Gebuffers peptonwater (BPW)
- Rappaport-Vassiliadis (RV bouillon)
- Briljantgroenagar (BGA)
- Triple Sugar Iron (TSI test)
-
Voorophoping
-
Selectieve ophoping
-
Isoleren
-
Bevestiging
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 2 van 5
2. Vraag
Briljantgroenagar (BGA) wordt gebruikt voor de isolatie van Salmonella. Welke kleur krijgt BGA als er positieve kolonies op groeien?
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 3 van 5
3. Vraag
Op welke biochemische tests in de bonte rij reageert Salmonella positief?
Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 4 van 5
4. Vraag
Salmonellose is een besmettelijke darminfectie (enteritis) die wordt veroorzaakt door een salmonellabacterie.Ā SalmonellaĀ Typhimurium enĀ SalmonellaĀ Enteritidis komen in Nederland het meest voor.
SalmonellaĀ Typhi enĀ SalmonellaĀ Paratyphi zijn de veroorzakers van buiktyfus en paratyfus.Correct
Incorrect
Unattempted
-
Vraag 5 van 5
5. Vraag
In een bepaalde hoeveelheid product (= grens) magĀ Salmonella niet aantoonbaar zijn. Wat is die grens in de microbiologische richtwaarde voor rauw kippenvlees?
Correct
Incorrect
Unattempted